DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

Cementproduktion

shutterstock_134132600

Cement bruges i byggeindustrien på forskellige steder og til forskellige formål, og det er verdens mest brugte byggemateriale. Varme er en nødvendig del af cementproduktionen, og varmegenvinding kan reducere energiforbruget, så profitten bliver højere. Der forskes i genvinding af spildvarme fra cementfabrikker og der ser endda ud til at være mulighed for at generere elektricitet fra spildvarme.

Varmegenvinding af varme udviklet fra sintringsprocesser/roterovne

Råmaterialer kommes ind i roterovnen, og processen kræver meget høje temperaturer. Der er flere processer involveret i cementfremstilling, men den mest energi-intensive proces er cementfremstilling i en ovn, hvor alle råmaterialerne blandes for at danne den ønskede cementsammensætning. Denne ovn afgiver enorme mængder spildvarme.

Generelt bruges denne varme til forvarmning i cementproduktionen. exodrafts teknologi til varmegenvinding kan være endnu en mulig løsning til at bruge spildvarme på en mere effektiv måde. exodrafts moderne teknologi kan bruges til at genvinde spildvarme fra ovnen, og hele processen kan overvåges ved hjælp af skærme og styringsenheder.

Kontakt os i dag!

Desuden kan exodrafts mekaniske røgsugerteknologi bruges i ovnens skorsten for at forbedre brændstofforbruget og driftseffektiviteten. Røgsugeren og den tilhørende trykstyring kan analysere lufttrykket, temperaturen og vindforholdene og sikre et konstant skorstenstræk til ovnen. Dette kan forbedre brændstofforbrændingen og reducere udgifter til brændstof.

Cementindustrien er moden hvad angår varmegenvindingssystemer og exodrafts ekspertise kan hjælpe med at forbedre de traditionelle teknologier med nem overvågning og kontrol af energiforbrug og afbalancering af hele industrien. Varme genvundet fra røggasser fra ovnene kan optages og genvindes til opbevaring i varmtvandsbeholdere, eller den kan bruges i cementindustriens processer. Hvis varmen ikke skal bruges i processer involveret i cementfremstilling, kan denne varme bruges til andre aktiviteter som rengøring, badevand eller opvarmning.

Vores team af eksperter kan analysere og beregne værdien af den genvundne varme og muligheder for energioptimeringer inden for cementindustrien.

    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet