DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

Glasfremstilling

shutterstock_127178030

Som materiale bruges glas i mange former over hele kloden, og dette marked bliver stadigt større. Der bruges i stor udstrækning varme i denne industri, og det er muligt at genvinde varme fra forskellige processer involveret i fremstilling af glas.

Varmegenvinding og mekanisk trækstyring på glashærdningslinjer

Glas hærdes for at gøre det mere holdbart og hærdet glas er omkring fire gange stærkere end almindeligt glas. Dette gøres mest ved hjælp af hærdningsovne og -linjer, og det kræver meget høje temperaturer.

Glasset opvarmes til temperaturer over 600°C, og det er uundgåeligt at der spildes varme i denne proces. Heldigvis kan overskudsvarmen i røggasserne fra hærdningsovnen og glashærdningsprocessen genvindes med exodrafts varmegenvindingssystem. Denne varme kan opbevares i en varmtvandsbeholder og bruges til forskellige formål.

Opvarmningsprocessen – og hele hærdningslinjen kan udstyres med exodrafts mekaniske røgsugerteknologi hvorved skorstenstrækket bliver optimalt og brændstofforbruget nedbringes

Varmegenvinding og mekanisk trækstyring på smeltedigler

Der kræves forskellige råmaterialer for at fremstille forskellige typer glas, og råmaterialet opbevares i en smeltedigel. Smeltediglen opvarmes oftest med gas som brændstof og når en temperatur på ca. 1500°C.

Røggasserne fra smelteprocessen er en god kilde til spildvarme energi, der kan genvindes og genbruges. exodrafts varmegenvindingssystem bruges til at genvinde varme fra røggasser, der ledes ud via skorstenen.

Røggasserne føres igennem en varmeveksler, som omdanner spildvarmen til varmt vand, som sendes videre til en varmtvandsbeholder. Dette varme vand kan bruges til forskellige formål.

Samtidig kan exodrafts mekanisk skorstenstræk teknologi reducere brændstofforbrug uden at gå på kompromis med processens kvalitet.

Varmegenvinding fra efterhærdning/afkøling

Efterhærdning eller afkøling af glas efter hærdning eller efter smeltning udleder en hel del varme. Denne varme fra nedkøling af glasset kan optages og genvindes ved hjælp af exodrafts varmegenvindingssystem, og ledes videre til en varmtvandsbeholder.

Før installationen af sådanne systemer foretages der inspektioner og analyser for at tjekke mulighederne for varmegenvinding, og løsningerne vil derefter blive identificeret, energibesparelserne udregnet og tilbagebetalingstiden på hele varmegenvindingsprojektet kan formidles.

Det varme vand som varmegenvindingssystemet producerer kan bruges til aktiviteter som rengøring, badevand og opvarmning, og hvis der er mere overskudsvarme end virksomheden selv kan anvende, er det oftest en mulighed at sælge denne videre til fjernvarmesystemet.

Hvis der kræves rigtig meget afkøling, kan overskudsvarmen bruges i absorptionskølere for at foretage nedkølingen. exodrafts teknologier er de mest moderne inden for varmegenvinding og er lette at bruge. Samtidig kan de fjernovervåges via exodraft Trendlog. Her kan man holde øje med energiforbruget og energibalancen for forskellige processer osv.

Få vores team af eksperter på besøg og sammen kan vi se på mulighederne for varmegenvinding og mulighederne for at reducere energiforbrug og CO2 udledningen.

    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet