DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

info@exodraft.dk
Mailadresse
+45 7010 2234
Telefonnummer
Industrivej 10
DK-5550 LANGESKOV

Pladevarmevekslere

Varmegenvinding > Om os > Artikler > Pladevarmevekslere

En pladevarmeveksler er en særlig type varmeveksler, der kan overføre den termiske energi fra en væske til et andet medie. En pladevarmeveksler består af bølgede plader i lag. Der er mellemrum mellem de forskellige pladelag, som de forskellige medier kan strømme igennem.

For hvert lag sendes et koldt og et varmt medie gennem mellemrummene. Det varme medie opvarmer pladerne, som derefter overfører varmen til et koldere medie.

Derfor er en pladevarmeveksler en populær måde at udvinde termisk energi på og spare på omkostninger til opvarmning. Den er specielt effektiv for virksomheder med større produktionsanlæg og højt energiforbrug. For eksempel får industribagerier og metalbearbejdningsvirksomheder størst af en pladevarmeveksler fra Exodraft.

Endnu en type varmeveksler er rørvarmeveksler. Begge slags varmevekslere virker efter samme princip. Dog er de grundlæggende forskellige i design og opbygning.

Således kan det altså være vanskeligt at vælge den rette type varmeveksler. Derfor vil vi i følgende afsnit forklare de vigtigste forskelle og funktioner i de forskellige varmeveksler designs. Desuden vil vi illustrere fordele og ulemper ved de forskellige varmevekslere.

Hvis du har spørgsmål om pladevarmevekslere, eller hvis du ikke er sikker på, hvilken produktform er den bedste løsning for din situation og specifikke omstændigheder, så henvend dig til os nu og få en uforpligtende konsultation. Vi finder den bedste løsning for dig!

Pladevarmevekslerens funktion og design

Selvom pladevarmevekslere og rørvarmevekslere virker efter nogenlunde samme princip, er de grundlæggende forskellige i design.

I modsætning til rørvarmevekslere, består en pladevarmeveksler af flere plader i lag, der er mere kompakte og effektive end rørdesignet, da de har en større overflade til at absorbere og overføre varmen til det andet medie. Pladerne i en pladevarmeveksler er lavet af rustfrit stål. Derfor er brugen af en pladevarmeveksler ideel til fødevarer og i medicinalindustrien. En pladevarmeveksler fås i to forskellige udformninger: Boltede og loddede pladevarmevekslere.

Loddede pladevarmevekslere

Loddede pladevarmevekslere er den mest almindelige og mest brugte form for pladevarmeveksler. På grund af deres kompakte udformning er loddede pladevarmevekslere særligt effektive. De forskellige plader er loddet sammen med op til 180°.

De loddede plader danner gennemstrømningskanaler, der samler varmen og gør, at den overføres mere effektivt til pladerne og til det koldere medie.

Compact-Safe80-path

Typer af loddede plader

Plader af rustfrit stål loddes som regel sammen med nikkel eller kobber. Kobberloddede pladevarmevekslere kan bruges til næsten alle formål. Derimod bruges nikkelloddede pladevarmevekslere sædvanligvis til destilleret vand eller andre mere skrappe væsker.

Loddede pladevarmevekslere kan bruges ved temperaturer op til 200°C og kan modstå et driftstryk på op til 38 bar.

Det unikke design og den unikke opbygning af en loddet pladevarmeveksler skaber en strøm inden i varmeveksleren, der har en selvrensende virkning på overfladen af pladerne. Således kræver en loddet pladevarmeveksler overvejende mindre vedligeholdelse end andre designs i varmevekslere.

Boltede pladevarmevekslere

Boltede pladevarmevekslere er specielt egnede til større køleanlæg med stærk gennemstrømning og mellemstort volumen, der bliver ført gennem mellemrummene mellem de boltede plader.

De forskellige holdes sammen i en ramme med fastspændingsbolte. Derfor er det rimelig nemt at skille den boltede pladevarmeveksler ad og gøre den ren.

Desuden er der mulighed for at føje flere plader til varmeveksleren, hvilket kan øge ydedygtigheden og effektiviteten af den boltede pladevarmeveksler.

Særlige tætninger mellem de boltede plader skaber indre mellemrum, som mediet kan gennemstrømme. En fordel ved boltede pladevarmevekslere er, at de generelt kan modstå højere tryk og temperaturer.

Fordele ved pladevarmevekslere

Der er mange fordele ved pladevarmevekslere. I det følgende har vi angivet de vigtigste fordele ved pladevarmevekslere.

 • kompakt design
 • Et billigere alternativ til andre udformninger af varmevekslere i rustfrit stål
 • Garanteret høj stabilitet og driftsikkerhed, selv ved højt tryk
 • Specielt egnet til større køleanlæg, varmeanlæg, og fødevare- eller medicinalproduktion
 • Koster mindre end en rørvarmeveksler
 • Meget lidt vedligeholdelse kræves

Forskelle mellem en pladevarmeveksler og en rørvarmeveksler

En pladevarmeveksler har et mere kompakt design og kan således bruges på flere forskellige anvendelsesområder. Desuden har pladerne en større overflade og kan således absorbere og overføre mere varmeenergi fra mediet.

En pladevarmeveksler er altså mere kompakt med en højere varmeoverførselskoefficient. Samtidig er der mindre tryk inden i pladevarmeveksleren.

Hvorfor bør du vælge exodraft?

exodraft har i mange år været en førende producent af varmevekslere. Denne samlede erfaring har hjulpet exodraft med at udvikle varmevekslere, der opfylder kundernes behov. exodraft producerer højeffektive loddede varmevekslere i rustfrit stål, der kan reducere dine varmeomkostninger enormt. Desuden kan varmevekslere fra exodraft bruges på mange anvendelsesområder.

Dette er en klar fordel sammenlignet med andre standard varmevekslere på markedet, som i de fleste tilfælde ikke opfylder kundernes behov til fulde.

Exodraft – Eksperten i effektiv varmegenvinding

Fokus for exodrafts nuværende forskning og udvikling er optimeringen af pladevarmevekslerdesignet til brug under særlige forhold, hvor brugen af almindelige pladevarmevekslere ville være uhensigtsmæssig. For eksempel har exodraft udviklet en gas-væske varmeveksler med asymmetrisk strøm.

Exodraft tilbyder et unikt pladedesign inden i varmeveksleren, der kan styre temperaturen uden på pladerne, mens det filtrerer det meste af varmeenergien fra. Pladevarmevekslere fra exodraft bruges allerede i mange virksomheder.

I kombination med exodraft varmevekslerens asymmetriske design, der reducerer fald i trykket, forbliver exodrafts pladevarmeveksler det førende valg for alle kunder, der ønsker at benytte en dynamisk, robust og pålidelig pladevarmeveksler.

exodraft-rsht-chimney-fan600x350-2

  Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

  Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
  Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet