DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

info@exodraft.dk
Mailadresse
+45 7010 2234
Telefonnummer
Industrivej 10
DK-5550 LANGESKOV

Rørvarmeveksler

Varmegenvinding > Om os > Artikler > Rørvarmeveksler

Varmeenergi kan overføres fra et varmeledende materiale til et andet gennem en rørvarmeveksler. Varmen bliver overført fra det varmeste materiale til det koldere.

De to varmeledende materialer holdes adskilt i varmeveksleren og bliver ikke blandet med hinanden. De varmeledende materialer er for det meste væsker, men man kan også bruge gasser.

Effektiviteten af varmeoverførslen afhænger af temperaturforskellen på materialerne.

Jo højere temperaturforskel jo mere varmeenergi kan der overføres. En høj temperaturforskel betyder også at varmeoverførselsoverfladen inden i rørvarmeveksleren kan være mindre.

En rørvarmeveksler virker på samme måde som en pladevarmeveksler. Men en pladevarmeveksler har en større varmeoverførselsoverflade på mindre plads, og er derfor mere effektiv.

Udover energitabet fra varmestrålingen bliver varmen overført direkte og uformindsket fra det varme materiale til det kolde.

Valget af den rette varmeveksler afhænger af de varmeledende materialer, temperaturen, trykket og andre lokale forhold.

For at finde det optimale produkt for jeres virksomhed tilbyder vi uforpligtende rådgivning. Find den bedste løsning til jeres virksomhed med dens særlige behov.

Design og konstruktion af rørvarmevekslere

En rørvarmeveksler består indeni af rør som leder et varmeledende materiale, en cylinder omgiver rørene og afbøjningsklemmer, som genererer en modstrøm, som øger den endelige varmeoverførsel.

Størrelsen af varmeveksleren, længden på de indre rør og produktionsmaterialet har alle indflydelse på den endelige pris. Rørformede gasvarmevekslere laves for det meste af rustfrit stål eller titanium.

En rørvarmeveksler består af en beholder omkring adskillige bundter af små rør.

Rørvarmevekslere er den ældste type af varmevekslere. De har været brugt i over et århundrede.

Når man vælger varmeveksler, bør man dog være opmærksom på, at pladevarmevekslere foretrækkes af de fleste virksomheder, fordi de er mere kompakte og mere effektive.

I modsætning til rør har pladedesignet et større overfladeareal, og kan derfor overføre mere varmeenergi. Derudover er pladevarmevekslere flere gange billigere. Så pladevarmevekslerne er mere kompakte og har en højere varmeoverførselskoefficient. Samtidigt bliver trykket mindre i en pladevarmeveksler.

Varmevekslingssystemer fra exodraft

Kompakte pladevarmevekslere reducerer trykket og kan opretholde et konstant niveau. Det forhindrer et pludseligt fald i trykket. Hvilket gør det muligt for pladevarmeveksleren at fungere i et bredere temperaturspand. Det betyder at pladevarmeveksleren kan bruges i flere sammenhænge.

Især bagerier, kraftvarmeværker og hærdningsværksteder er afhængige af at opretholde et konstant temperaturniveau. Derfor anbefaler exodraft at man bruger pladevarmevekslere.

Rensning af rørvarmevekslere

På grund af det større design, de bundtede rør, og at det varmeledende materiale passerer gennem varmeveksleren, kan der opstå belægninger rundt om rørene. Disse belægninger kan være vanskelige at fjerne. Derfor bør man være opmærksom på, at medregne rengørings- og vedligeholdelsesudgifter, hvis man påtænker at investere i en rørvarmeveksler.

I modsætning til rørvarmevekslere kræver pladevarmevekslere ikke meget vedligeholdelse. Loddede pladevarmeveksleres særlige design skaber et flow, som har en selvrensende effekt og effektivt renser pladerne inden i varmeveksleren.

Hvorfor vælge exodraft?

Exodraft er en af de ledende producenter af højeffektive varmevekslingssystemer. Standardprodukter, som er almindeligt tilgængelige på markedet, opfylder ikke særlige kundekrav.

Exodrafts varmevekslere tilpasses imidlertid alle krav og omstændigheder som gør sig gældende i den enkelte virksomhed. Afhængig hvor varmeveksleren anvendes, kan exodrafts produkter forbedre kondensationsraten og effektiviteten markant.

Naturligvis beregner exodraft gratis, hvor store besparelser jeres virksomhed kan opnå med en varmeveksler. Exodraft sikrer sig, at et varmevekslingssystem er en god forretning for jer.

Det har vist sig, gennem de kunder der allerede har investeret i et varmevekslingssystem fra exodraft, at vores vekselvarmere tjener sig selv ind på mindre end tre år.

Exodraft bruger software af verdensklasse, som kan teste på forventet besparelse på varmeregnskabet, varmevekslermodeller og begyndelsesværdier for varmeoverførselsfaserne.

Med et hold af erfarne udviklere og ingeniører har exodraft en høj produktionskapacitet, og kan realisere adskillige projekter på samme tid, både intern produktudvikling og kundeprojekter.

Varmevekslere fra exodraft har lang levetid sammenlignet med konventionelle rørformede gasvarmevekslere under de samme brugsforhold.

Varmevekslingssystemer fra exodraft er første valg for alle, som vil have fordelene ved en dynamisk, stabil og pålidelig varmeveksler. Tusinder af virksomheder over hele Europa har allerede gavn af et varmevekslingssystem fra exodraft.

Exodraft har en veletableret og traditionsrig viden om varmegenvinding fra røggasser, damp og procesvarme.

Kontakt os og lad os give jer en uforpligtende rådgivning.


    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet