DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

info@exodraft.dk
Mailadresse
+45 7010 2234
Telefonnummer
Industrivej 10
DK-5550 LANGESKOV

Energibesparelser hos FJ industries

Varmegenvinding > Energibesparelser hos FJ industries

Hos FJ Industries, har exodraft bidraget til en besparelse på 20.000 kr. pr. måned, ved at installere en totalløsning på både deres ovne og kompressorer. Det gør, at tilbagebetalingstiden er på ca. 2½ år.

FJ Industries med hovedkontor ved Ferritslev på fyn, samt fabrikker i Sverige og Kina, har igennem næsten tre årtier specialiseret sig i fremstillingen af sintermetal emner.
Produktionen af sintermetal er en lang proces, som består af at udsætte metalpulver for et massivt tryk, som presser det sammen til metalkomponenter, der så sintres (varmebehandles) i en tunnelovn.

Sinteringen i tunnelovnen afgiver en stor mængde overskudsvarme viarøggasser. Netop denne varme har FJ Industries og exodraft udnyttet i en genanvendelsesproces. Ved at genanvende denne store mængde varme, har FJ Industries kunne udlede væsentligt mindre  CO– og samtidig reducere deres energiomkostninger med et betydeligt beløb.

”Det er vigtigt, at virksomheder tager et ansvar med hensyn til miljøet. Når det er sagt, så er det selvfølgelig også den økonomiske besparelse, vi har fokuseret på. Vi har investeret i det her fordi, vi kan opnå betydelige besparelser ved at genanvende varmen fra vores ovne ” siger administrerende direktør i FJ Industries, Lars Wildenschild.

Case-FJ-industries-heat-recovery-1000×700-2
OptiCalc-heat-recovery-1000×700

Før exodrafts varmegenvindingssystem blev tage i drift, havde FJ Industries haft deres egne teknikere til at udføre målinger på deres skorstene. De fundne data blev indtastet i exodrafts eget beregningsprogram, som viste en beregning på hvor meget af den spildte varme, der kunne genanvendes og blive brugt aktivt i virksomheden.

Valget som totalleverandør faldt på exodraft, ifølge Lars Wildenschild, fordi de kunne levere en høj kvalitet, højt kompetenceniveau og en løsning som passer perfekt til FJ Industries behov.

Den løsning exodraft leverede, involverede ikke kun genanvendelse af varmen fra tunnelovnene, men også en genanvendelse af varmen fra virksomheden store trykluftskompressor. Med totalleverancen betød det, at der blev taget hånd om virksomhedens skorstensføring, der blev monteret røgsugere til styring af trækket, der blev trukket vandrør og udført VVS-arbejde, samt styring af systemet via PLC.

Denne løsning omdanner varmt røggas til varmt vand. Det varme vand bruges overalt i virksomheden.
Det bruges både til opvarmning af FJ Industries lokaler – både i administrationen og produktionen samt bade- og brugsvand. Løsningen og samarbejdet med exodraft, har i følge Lars Wildenschild været et fantastisk forløb.

Case-FJ-industries-heat-recovery-1000×700-3

”Jeg må sige, at vi har mødt stor professionalisme hos exodraft og stor fleksibilitet, så det system, som vi har fået installeret, passer præcis til de behov vi har, ” siger han.

Som en del af den samlede løsning, får FJ Industries muligheden for at overvåge varmegenvindingen i real time. Dette gøres ved hjælp af en touch skærm, der viser og giver overblik over hvor meget varme der er blevet genvundet, samt hvor meget de har sparet.

Da systemet havde været i brug i 3 måneder, viste de første resultater en konkret besparelse på ca 20.000 kroner pr. måned. En beløb, der betyder, at løsningen har betalt sig selv ind efter ca. 2½ år og efterlader FJ Industries som en både grønnere og mere effektiv virksomhed.

Besøg exodraft-varmegenvinding.dk, hvis du vil vide mere om varmegenvinding og hvordan det kan gøre en forskel for din virksomhed.

                                                *return on investment

    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet