DE_flag UK_flag SE_flag cookies_logo

Cookies- og privatlivspolitik

info@exodraft.dk
Mailadresse
+45 7010 2234
Telefonnummer
Industrivej 10
DK-5550 LANGESKOV

Varmegenvinding fra produktion af spraydåser

Varmegenvinding > Varmegenvinding fra produktion af spraydåser

Siden oktober 2016 har det tyske G. Staehle GMBH, ved hjælp af et varmegenvindingssystem for røggasser fra exodraft, opvarmet deres 7500m² store lager.

G. Staehle GmbH er en af de tre største europæiske fabrikanter af spraydåser, og de har fabrikker i både Stuttgart og Schifferstadt.

Som den ansvarsbevidste virksomhed de er, sætter Staehle en ære i deres bæredygtighed og miljøbevidsthed, og de har været ISO 50001 certificerede siden 2015 ved hjælp af et energiforvaltningssystem, der har fokus på skæring og overvågning af CO2-udledninger.

Dette er også en af grundene til, at Staehler allerede i planlægningsfasen af deres nye trykkerilinje i Schifferstadt, tog genvinding af røggasser i betragtning.

Fremstillingsprocessen af spraydåser, der indebærer at man laver tryk på tynde aluminiumsplader, resulterer i gasser der skal behandles. Gasserne bliver derfor sendt gennem termisk efterbrænding på 600 grader, som uskadeliggører dem til frigivelse i miljøet.

Staehle ville gerne udnytte de høje udstødningstemperaturer fra efterbrændingen og gøre dem til varmt vand, der kunne forsyne lagerets varmeanlæg.

1000×700-stahele-chimneys

Årsagen til at Staehle valgte exodraft som leverandør af systemet, er i følge CEO Mark Oliver fordi vi kunne tilbyde den mest effektive, kompakte og brugsklar varmegenvindingløsning på markedet.

Projektet blev ført ud i livet i 2016 i samarbejde med bygherren, varmeingeniører, elektrikere og skorstensbyggere.

Systemet blev tilpasset og designet, så det kunne indarbejdes i produktionsprocessen og en høj grad af fleksibilitet og kommunikation garanterede, at integreringen mellem byggeriet og produktionen via skorstens- og varmevekslerteknologier kunne foretages rettidigt.

Den løsning exodraft leverede, involverede ikke kun genanvendelse af varmen fra tunnelovnene, men også en genanvendelse af varmen fra virksomheden store trykluftskompressor. Med totalleverancen betød det, at der blev taget hånd om virksomhedens skorstensføring, der blev monteret røgsugere til styring af trækket, der blev trukket vandrør og udført VVS-arbejde, samt styring af systemet via PLC.

Denne løsning omdanner varmt røggas til varmt vand. Det varme vand bruges overalt i virksomheden.
Det bruges både til opvarmning af FJ Industries lokaler – både i administrationen og produktionen samt bade- og brugsvand. Løsningen og samarbejdet med exodraft, har i følge Lars Wildenschild været et fantastisk forløb.

Case-FJ-industries-heat-recovery-1000×700-3

”Jeg må sige, at vi har mødt stor professionalisme hos exodraft og stor fleksibilitet, så det system, som vi har fået installeret, passer præcis til de behov vi har, ” siger han.

Som en del af den samlede løsning, får FJ Industries muligheden for at overvåge varmegenvindingen i real time. Dette gøres ved hjælp af en touch skærm, der viser og giver overblik over hvor meget varme der er blevet genvundet, samt hvor meget de har sparet.

Da systemet havde været i brug i 3 måneder, viste de første resultater en konkret besparelse på ca 20.000 kroner pr. måned. En beløb, der betyder, at løsningen har betalt sig selv ind efter ca. 2½ år og efterlader FJ Industries som en både grønnere og mere effektiv virksomhed.

Besøg exodraft-varmegenvinding.dk, hvis du vil vide mere om varmegenvinding og hvordan det kan gøre en forskel for din virksomhed.

*return on investment

    Udfyld denne formular, så vi kan beregne dit varmegenvindingspotentiale:

    Hvad påtænker I at anvende den genvundne varme til (du kan vælge flere svarmuligheder)?
    Salg til fjernvarmeforsyningenGenanvendelse i produktionsprocesserLuftgardin og luftvarmeanlægOpvarmning af kontorer & produktionsfaciliteterAbsorptionskølereVarmt vand til badefaciliteterVarmt vand til rengøringAndet